Rokkostuum verhuur

Rokkostuum verhuur

Black tie is gespecialiseerd in rokkostuums, voor zowel verkoop als verhuur.

Het rokkostuum is door de jaren heen eigenlijk het meest traditioneel gebleven gelegenheidskostuum. Voor groot gala, staats banket, promotie aan de universiteit ( promovendus en paranimfen ), inhuldiging van de koning, vrijmetselarij, maar ook als muzikant in een groot klassiek orkest wordt het rokkostuum in zijn traditionele vorm gebruikt.

Het rokkostuum bestaat uit een jas met lange panden aan de achterkant, welke aan de voorkant kort zijn weggesneden. Bij het rokkostuum wordt een overhemd gedragen mer een gesteven picque front, opstaande boord en parelmoer frontknoopjes. Hier overheen wordt het rokvest gedragen, dat in de meeste gevallen ook uit wit picque bestaat. Bij sommige gelegenheden wordt een zwart vest gedragen met een rond uitgesneden front. Bij het rokkostuum draagt met een witte picque strik. De drie eenheid van strik, vest en overhemd, allen uit wit picque stof gemaakt, wordt het rokwit genoemd. In de manchetten van het rokhemd worden manchetknopen gedragen.

Onder het rokkostuum worden zwarte gladde leren schoenen of lakschoenen gedragen, afhankelijk van de gelegenheid.

Het rokkostuum kan bij Black tie compleet gehuurd worden.

Compleet rokkostuum, inclusief rokwit huur € 85,=

Lakschoenen huur € 17,50

Wenselijk is om geruime tijd van tevoren eens langs te komen om te meten en te passen, zodat wij alles kunnen reserveren en op maat kunnen maken. U kunt het rokkostuum dan een dag tevoren komen halen.

Wij hebben natuurlijk ook rokkostuums in meerder prijsklassen in de verkoop, met alle accessoires. Loop gerust eens binnen om deze collectie te bekijken.

Black tie is erg centraal gelegen in ‘s-Hertogenbosch, ofwel Den Bosch, en erg makkelijk te bereiken vanuit alle richtingen, zoals Eindhoven, Helmond, Tilburg, Utrecht, Nijmegen, Veghel en Oss.

Welkom!